Barbarian v2.18

Upload your latest creations here.
Please note that by posting comments to posts in this forum you forfeit your personal copyright on whatever you post. AI Scripters reserves the right to re-use objective comments in script reviews without requiring the posting author's permission. Credit, where appropriate will be given in such cases.
Post Reply
erli4000
Forumer
Posts: 25
Joined: Sat Dec 24, 2011 4:10 pm

Re: Barbarian v1.61

Post by erli4000 »

I tried a 2 vs 2 game with the horde vs barbarian 1.61 in the latest userpatch and got player4 barbarian/onlymeso.per line 447:err6002 rule too long at beginning of game. Both barbarian ais were not meso either.

_II2N_
Guru
Posts: 639
Joined: Thu Jul 14, 2011 8:44 am

Re: Barbarian v1.61

Post by _II2N_ »

Try to download it again, it's fixed now. I noticed that and reuploaded Barbarian earlier today. Sorry for those few who were too fast and downloaded the not working version.

scripter64
Waheguru
Posts: 5891
Joined: Fri Jan 16, 2009 8:36 pm

Re: Barbarian v1.61

Post by scripter64 »

I was checking stuff after a mp test went OOS and I found something. For up-set-defense-priority and up-set-offense-priority, I probably mentioned this, but didn't emphasize it enough (see the note here): you can't use unit lines with these commands (at least not yet). Setting something like spearman-line will have unknown results. You can only use standard types and classes. Instead of spearman-line, use spearman, for example. Sorry :'

_II2N_
Guru
Posts: 639
Joined: Thu Jul 14, 2011 8:44 am

Re: Barbarian v1.61

Post by _II2N_ »

Ah, ok. In my tests it worked well though (monks aimed well and eagles only fought melee-units first), but I'll switch those in the next update. Maybe I atleast now get a reason to start doing that :lol:

User avatar
kram1138
Guru
Posts: 815
Joined: Sun Jun 26, 2011 11:54 am
Location: Winnipeg, Canada

Re: Barbarian v1.61

Post by kram1138 »

Hmmm. I wonder where Barbarian's max-camp-distance was.
MAP000.JPG
MAP000.JPG (198.48 KiB) Viewed 1309 times
This was in a game on UP on my custom random map. It didnt have enough TS most of the castle age.

Oh, and another thing: it had two TCs until just before this was taken.

The full map print is pretty cool.
PostCount.Add(1);

_II2N_
Guru
Posts: 639
Joined: Thu Jul 14, 2011 8:44 am

Re: Barbarian v1.7

Post by _II2N_ »

Updated.

User avatar
Alevo1
Guru
Posts: 835
Joined: Thu Aug 04, 2011 10:10 am
Location: England

Re: Barbarian v1.7

Post by Alevo1 »

I'll test it out soon :) what's new?
Kram, how do you take pictures like that? :O

User avatar
kram1138
Guru
Posts: 815
Joined: Sun Jun 26, 2011 11:54 am
Location: Winnipeg, Canada

Re: Barbarian v1.7

Post by kram1138 »

ctrl + f12.
PostCount.Add(1);

erli4000
Forumer
Posts: 25
Joined: Sat Dec 24, 2011 4:10 pm

Re: Barbarian v1.7

Post by erli4000 »

For userpatch, up.per line151:err2005:invalid identifier:trebuchet-line
I"m going to guess because of this change to user patch


UserPatch 20120130-142304 has been released! This resolves 243: #UserPatch [AI Scripting] New combined unit counting identifiers should be renamed to avoid confusion. These were never truly unit "lines" and should not have been named as such. This may be a breaking change for some AIs. I'm sorry about the trouble :'

Renamed identifiers (if they were defconst'ed in the AI, there's no issue):
- 970 monk-line: now named "monk-set"
- 971 trebuchet-line: now "trebuchet-set"
- 972 combined-huskarl-line: now "huskarl-set"

User avatar
offwo200
Guru
Posts: 529
Joined: Mon Feb 21, 2011 9:31 am

Re: Barbarian v1.7

Post by offwo200 »

Add this to the top of the script

(defconst monk-line 970)
(defconst trebuchet-line 971)
(defconst combined-huskarl-line 972)

and it should work.
those hackers are just idiots, i spit on them :lol: - Mabuse

Post Reply